Jemu dengan nasi dan mee? Apa kata tukar kelainan dengan mencuba resepi burger patty ini. Selain ringkas, ia mengeyangkan. Patty ini sesuai di hidangkan tidak kira samada semasa sarapan atau makan malam. Tetap enak. Yang penting halal dan bersih. Bahan-bahan - Daging kisar - Bawang merah di cincang - Serbuk paprika - Garam halus - Serbuk lada hitam - Serbuk lada sulah - Serbuk roti - 1 biji telur - Cheese
Jemu dengan nasi dan mee? Apa kata tukar kelainan dengan mencuba resepi burger patty ini. Selain ringkas, ia mengeyangkan. Patty ini sesuai di hidangkan tidak kira samada semasa sarapan atau makan malam. Tetap enak. Yang penting halal dan bersih.
Bahan-bahan
- Daging kisar
- Bawang merah di cincang
- Serbuk paprika
- Garam halus
- Serbuk lada hitam
- Serbuk lada sulah
- Serbuk roti
- 1 biji telur
- Cheese
*Nota : Sesuaikan jumlah bahan dengan daging kisar. Jika suka pedas, lebihkan paprika
Cara-cara
1. Gaul semua bahagian
2. Kepal-kepalkan sehingga padat dan bentukkan mengikut citarasa
3. Lapik patty dengan baking paper atau plastik
4. Masukkan dalam bekas tertutup dan simpan dalam peti sejuk beku
5. Jika ingin masak segera, perap patty 15-20 minit sebelum di gril/goreng
Selamat Berpatty!!
Bahan-bahan
- Daging kisar
- Bawang merah di cincang
- Serbuk paprika
- Garam halus
- Serbuk lada hitam
- Serbuk lada sulah
- Serbuk roti
- 1 biji telur
- Cheese
*Nota : Sesuaikan jumlah bahan dengan daging kisar. Jika suka pedas, lebihkan paprika
Cara-cara
1. Gaul semua bahagian
2. Kepal-kepalkan sehingga padat dan bentukkan mengikut citarasa
3. Lapik patty dengan baking paper atau plastik
5. Jika ingin masak segera, perap patty 15-20 minit sebelum di gril/goreng
Selamat Berpatty!!